Modern Financial Systems sp. z o.o.

Description of your first forum.
admin
Site Admin

Modern Financial Systems sp. z o.o.

Post autor: admin »

Co myślicie o tej firmie pozyskującej dotacje dla swoich klientów? Coś Wam to mówi? Czy ktoś współpracował z Modern Financial Systems?
Michał

Re: Modern Financial Systems sp. z o.o.

Post autor: Michał »

Ja jestem zadowolony ze współpracy. Udało się przygotować dla mnie odpowiednią analizę możliwości pozyskania środków unijnych. A później trochę poczekałem na odpowiedni konkurs, ale jak w końcu te urzędniki to rozpisały, to analityk Modern Financial Systems przygotował wniosek.
zośka

Post autor: zośka »

Dobrze, że piszesz, bo ja właśnie też rozpoczynam dopiero co z nimi współpracę. Odebrałam przesyłkę, wypełniła ankietę i odesłałam im w oczekiwaniu na analizę. Normalnie da się dodzwonić: trzeba telefonować pod ten numer, co jest na ich stronie. :)
Kuba

Post autor: Kuba »

jak przebiega współpraca z tą firmą ? :)
Piwek

Post autor: Piwek »

Są w porządku. Najpierw analizują Twoje możliwości ubiegania się o środki w danym programie. Przygotowują dokument pisemny, więc nie ma lipy. Później czeka się na rozpisanie konkursu przez urząd. Różnie z tym bywa, ale wiadomo, jak to z tymi urzędami jest. I później jest jasna i klarowna umowa na napisanie wniosku. To wydaje się przejrzyste.
Kate

Post autor: Kate »

Dzień dobry
Czy Państwo również musieli najpierw zapłacić za paczkę z dokumentami?
Wiktor

Post autor: Wiktor »

Tak, płacisz za usługę przygotowania całej analizy dla Ciebie. Ważne, żeby po odebraniu paczki odesłać im kwestionariusz, a nie schować do szuflady i zapomnieć.;) Na jakiejś podstawie oni to muszą zrobić. Polecam też dokładne opisanie swojego projektu, bo to ułatwia dalszą współpracę.
mariuszt001

Post autor: mariuszt001 »

Zośka, doczekałaś się tej dotacji unijnej, czy skończyło się tylko na wpłacie to tej instytucji doradczej?
zośka

Post autor: zośka »

Przygotowali dla mnie analizę, później dobrych kilkanaście tygodni czekaliśmy aż urząd rozpisze jakiś konkurs. W końcu się ruszyli ci urzędnicy... firma napisała dla mnie cały projekt za % - na zasadzie success fee, więc bardzo uczciwie. Jak ja nie dostanę dotacji, oni nie mają prowizji, więc działają za darmo. Wniosek został złożony i przeszedł ocenę formalną. Teraz czekamy na finalne rozstrzygnięcie.:)
Gość

Post autor: Gość »

Daj znać proszę jak już będziesz coś wiedzieć.
ODPOWIEDZ