Polski Instytut Doradztwa Biznesowego
-
Ewka
Polski Instytut Doradztwa Biznesowego
Chciałabym zapytać, jakie są Wasze doświadczenia związane z Polskim Instytutem Doradztwa Biznesowego. Czy ktoś z Was korzystał z ich usług, albo chociaż słyszał coś na ich temat?
-
zadowolony
Re: Polski Instytut Doradztwa Biznesowego
Jak dla mnie wszystko jest w porządku. Wystarczy trochę się zastanowić i poczytać. Ich strona zawiera sporo odpowiedzi na pytania, które mogą się nasuwać - na przykład dlaczego pobierają opłatę z góry, jak działa cały mechanizm, czemu w ten, a nie inny sposób to się wszystko odbywa. Jest regulamin, w którym dokładnie opisana jest odpowiedzialność firmy, klienta oraz urzędu, który przyznaje dotacje. To dość proste i raczej mało pokrętne. Projekt ma też liczne referencje. Może nie są to jakieś wielkie przedsiębiorstwa na skalę światową, ale kurczę, fryzjerce też się coś z tej Unii należy.
-
Liwko
Potwierdzam, dostałem dzięki nim dotację. Ale maruderzy jak zwykle szukają dziury w całym.
-
Joasia
Witaj @Ewka, udało Ci się czegoś więcej dowiedzieć? Pozdrawiam, Joasia
-
Ewka
Tak. Nie ma o nich dużo, ale wydają się profesjonalni. Mają referencje na stronie od faktycznie działających firm.
-
Piki
A powiedz, jak to jest z kontaktem z nimi? Da się dodzwonić? Jak Ty się kontaktowałaś?
-
Ewka
Tak, oczywiście. Kontakt z nimi jest bardzo prosty. Na ich stronie, albo w dokumentach przez nich przesłanych powinny być dane: numer telefonu, adresy e-mail. Działa u nich przyjazna infolinia, najwyżej trzeba chwilkę poczekać w kolejce.
-
Tymek
Po pierwsze działają na rynku od kilkunastu lat. Po drugie mają na stronie bardzo dużo referencji od faktycznych firm. Po trzecie publikują na swojej stronie i w mediach społecznościowych cykliczne, fachowe artykuły. Po czwarte mają normalną siedzibę i faktyczne biuro obsługi klienta. Po piąte zawsze odbierają telefon, mają specjalną infolinię i odpisują na wiadomości. Itd
-
Bałdyga
Według mnie firma jest OK. Dość tani i sprawni. Zawsze jest z nimi kontakt i można rozwiać wątpliwości.